fc0dd836-7227-11e7-9573-784f436738f0-1-2800x1400-1541664005.jpg h1.jpg shirtsimac.JPG

Jongste Jeugd


Nieuwe jeugdleden zijn van harte welkom bij VMHC Basko. Je kunt al leren hockeyen vanaf 5 jaar.
Kinderen vanaf 5 jaar kunnen op zaterdagochtend kennismaken met de (hockey)sport tijdens kabouterhockey.

Kinderen vanaf 6 jaar krijgen de beginselen van het hockey spelenderwijs aangeleerd in de hockeyschool. Na een jaar hockeyschool worden de kinderen ingedeeld in een F team (ongeveer groep 4 van de basisschool). Deze kinderen spelen interne competitie bij Basko, of KNHB competitie tegen andere F teampjes in de regio.

Vanaf de E-jeugd (ongeveer groep 5 en groep 6 van de basisschool) wordt er bij Basko competitie gespeeld bij de KNHB. De eerste jaars E spelen in 6-tallen, de tweede jaars E spelen in 8-tallen.

De kinderen bij de kabouters, hockeyschool, F en de E vallen onder de Jongste Jeugd commissie, bereikbaar via [email protected].

Goed om te beseffen: hockey is een sport die wordt georganiseerd door vrijwilligers. Weet dat als u of uw kind aan deze sport begint, de club ook een beroep op u zal doen op het gebied van coachen, infobalie, trainen, rijden etc. Zonder vrijwilligers is een club nergens. En als iedereen een klein steentje bijdraagt, dan is hockey een fantastische sport waar u en uw kind veel plezier aan zullen beleven.

Let op! De hockeyleeftijd (grens 1 oktober) gaat niet gelijk op met de schoolleeftijd (grens vaak 1 januari). Schrijf je daarom altijd in via de site, zodat het systeem je hockeyleeftijd berekent en wij je in de juiste groep kunnen plaatsen.