fc0dd836-7227-11e7-9573-784f436738f0-1-2800x1400-1541664005.jpg h1.jpg shirtsimac.JPG
Nieuws September
29

Update gevolgen coronavirus voor hockeysport vanuit de KNHB

KNHB Verenigingsnieuwsbrief

Aanscherping landelijke maatregelen ter bestrijding van het coronavirus
Tijdens de persconferentie van 28 september kondigde de minister-president nieuwe landelijke maatregelen aan ter bestrijding van het coronavirus. De maatregelen raken ook de hockeysport en verenigingen hard maar gelukkig is het wel mogelijk om te blijven hockeyen en kan de competitie voortgezet worden. Het is belangrijk dat we ons daarbij aan alle geldende maatregelen houden.

Specifiek voor de sport houden de nieuwe landelijke maatregelen in dat vanaf 29 september 18.00 uur voor een periode van drie weken geen publiek meer welkom is bij alle hockeywedstrijden en trainingen. De sportkantines zijn gedurende deze periode dicht. Dat betekent concreet voor hockeyverenigingen dat clubhuizen gesloten zijn. De KNHB adviseert tevens dringend de kleedkamers niet te gebruiken. Meer informatie en antwoorden op veelgestelde vragen, lees je in het coronadossier op onze site.

We blijven iedereen oproepen om zich goed aan alle maatregelen te houden. Alleen op die manier kunnen we in elk geval met elkaar blijven hockeyen, al is dat dan voorlopig zonder publiek.

>Naar coronadossier

 

Aanpassing Protocol verantwoord sporten
Naar aanleiding van de aangescherpte maatregelen heeft NOC*NSF het Protocol verantwoord sporten aangepast. We adviseren je het aangepaste protocol goed door te nemen en het protocol regelmatig te blijven checken omdat er tussentijds (kleine) aanpassingen in doorgevoerd kunnen worden als de actualiteit daar om vraagt.

>Naar sportprotocol

 

Veelgestelde vragen
Als gevolg van de aangescherpte maatregelen ontvangen wij al veel vragen van verenigingen en ouders. Een veelvoorkomende vraag is of ouders die hun kind naar de wedstrijd brengen, mogen blijven kijken? Bij uitwedstrijden van jeugdleden t/m 17 jaar worden uitsluitend echt benodigde chauffeurs als teambegeleiding gezien. Zij vallen in dat geval dus niet onder de regel voor toeschouwers en mogen blijven kijken naar de wedstrijd mits zij zich op het complex aan de maatregelen houden. Zorg er wel voor dat je het aantal rij-ouders beperkt tot dat wat je nodig hebt om naar de wedstrijd te komen! Ouders die hun kinderen naar de training of een thuiswedstrijd brengen, mogen niet blijven kijken en halen hun kind na de hockeyactiviteit weer op. Verenigingen zijn er verantwoordelijk voor dat dit ‘deurbeleid’ ook strikt wordt nagekomen.

Naast deze vraag zijn er ook nog andere vragen toegevoegd aan de lijst met veelgestelde vragen op onze site. Check deze lijst regelmatig in verband met actuele updates.

>Naar veelgestelde vragen

 

Spelerslijsten DWF van belang voor bron- en contactonderzoek
Voorafgaand aan iedere wedstrijd moeten de spelerslijsten van beide teams zoals altijd toegevoegd worden aan het DWF. Deze lijst is nu echter niet alleen belangrijk voor de wedstrijdregistratie, maar vormt momenteel, in het kader van het bron- en contactonderzoek, ook een middel om te registreren wie er aanwezig waren. Het is dus van groot belang dat de spelerslijsten in het DWF op tijd en correct ingevuld worden!