fc0dd836-7227-11e7-9573-784f436738f0-1-2800x1400-1541664005.jpg h1.jpg shirtsimac.JPG
Nieuws September
16

Bericht van de voorzitter

Nieuws afbeelding
De eerste wedstrijden van het seizoen 2019/2020 zijn afgelopen weekend weer gespeeld. Hopelijk heeft iedereen komend seizoen veel (speel)plezier en worden we met zijn allen weer betere hockeyers/sters.

Complimenten voor iedereen die bezig is geweest met elftalindelingen, wedstrijdplanning, scheidsrechters, trainingen en coachen. Zonder jullie als vrijwilligers, kunnen we niet zo’n mooie club zijn.
Wat die mooie club betreft: we willen graag een veilige club zijn voor onze leden en daarom heeft het bestuur besloten dat iedereen die op de een of andere manier bij onze jeugdleden betrokken is, een VOG (verklaring omtrent het gedrag) moet kunnen overleggen. Ik heb dit in de nieuwsbrief van voor de zomervakantie al aangegeven.
Een grote groep vrijwilligers heeft hiervoor inmiddels een uitnodiging gekregen en de rest volgt spoedig. De aanvraag van deze VOG is gratis.
Als je geen VOG kunt of wilt overleggen, kun je bij Basko geen vrijwilliger zijn. Bij die mooie club hoort ook de fantastische viering van ons 60 jarig jubileum op 31 augustus jl. Alles zat mee: het weer was geweldig, er waren veel (oud) leden, sponsoren en andere belangstellenden, er was een mooie wedstrijd tussen een Baskoteam en de Boekaniers, er was voldoende eten en drinken en bovenal: het behendigheidsveldje was op tijd klaar!
Dat veldje leek het bestuur een mooi cadeau voor een hockeyclub die steeds met de tijd is meegegaan. Ook hier weer een groot compliment en bedankje voor iedereen die bij de organisatie van dit jubileum betrokken was. Ik heb al vragen van leden gekregen of we niet ieder seizoen op deze manier kunnen beginnen.
Meegaan in de tijd past ook bij een nieuwe betaalwijze bij Basko: vanaf dit seizoen kan er niet meer contant betaald worden. Er zijn voldoende mogelijkheden om te betalen en de verleiding die om contant kasgeld speelt is hiermee weg.

Nog een paar items die met de financiën te maken hebben:
- Allereerst de Grote Clubactie. De loten zijn weer onder de teams verspreid en ik hoop dat iedereen ervoor zorgt dat alle loten ook verkocht worden. Dat betekent een welkome bijdrage aan de inkomsten van de vereniging.
- Ook belangrijk in dat kader is de ledenactie van de Rabobank (Rabo club support). Rabobank is een belangrijke sponsor van Basko en hun ledenactie houdt in dat leden van de Rabobank in het najaar kunnen stemmen op hun favoriete vereniging. Hoe meer stemmen we krijgen, hoe meer geld er naar Basko toe gaat. Als je nog geen lid van de Rabobank bent, schrijf je dan snel in en houdt de berichtgeving rondom de ledenactie in de gaten.
- Het nieuwe behendigheidsveldje. Dit brengt een flinke investering met zich mee, maar in de ogen van het bestuur profiteert ieder lid daarvan. Mocht je zelf willen bijdragen aan de financiering of ken je personen of bedrijven die dat ook zouden willen doen, laat het me dan weten. Ook de opbrengst van de RABO club supportactie gaat naar de financiering van het veldje.

Zaalhockey
We hebben al eerder aangegeven dat sportcomplex de Heiberg letterlijk op de schop gaat. In plaats van de 3 zalen waar we in het verleden gebruik van konden maken, is er vanaf nu nog maar 1 van beschikbaar voor hockey.
We gaan daar alle wedstrijden ook op spelen, maar trainen lukt
daar niet. Daarvoor kunnen we gelukkig uitwijken naar een hal van congrescentrum Koningshof aan  de Locht in Veldhoven. We zijn blij dat we dit hebben kunnen realiseren, want op de tijdstippen dat we in de winter graag willen trainen (globaal tussen 18.00 en 21.00 door de week) zijn de overige hallen in Veldhoven nagenoeg volledig bezet.

Veilig op de fiets
Nog een item betreffende veiligheid. De donkere maanden komen er weer aan en dan komen veel leden op de fiets in het donker naar onze velden aan de Korze. Oproep aan allen (ook ouders) om ervoor te zorgen dat de verlichting van de fietsen in orde is. Dat voorkomt veel onveilige situaties.

Ledenvergadering
Tenslotte: op donderdag 19 september wordt om 20.30 de jaarlijkse Algemene Leden Vergadering weer gehouden in het Baskot. Oproep aan alle Baskoleden van 18 jaar en ouder om daarbij aanwezig te zijn en hun stem te laten horen.

Namens het bestuur,
Huub Verhagen, voorzitter