fc0dd836-7227-11e7-9573-784f436738f0-1-2800x1400-1541664005.jpg h1.jpg shirtsimac.JPG

Lidmaatschap lid worden

Om het lidmaatschap aan te vragen kun je je inschrijven via ons digitale aanmeldformulier. De ingevulde gegevens worden direct verwerkt in onze administratie en je ontvangt een automatische bevestiging met daarbij een bijlage met een machtigingsformulier. Dit formulier dient u te ondertekenen en in te sturen naar de ledenadministratie.

 

Wil je eerst een keer kennismaken met hockey en maximaal 2 proeftrainingen meedoen, dat kan natuurlijk! Informeer naar de mogelijkheden via [email protected].

Jouw verzoek wordt dan doorgezet naar de coördinator van de juiste leeftijdscategorie. Zij nemen dan vervolgens contact met je op over de mogelijkheden tot proeftrainen.

 

Leeftijden en categorieën

Voor indeling in een bepaalde categorie worden de richtlijnen van de hockeybond KNHB gevolgd. Hierbij wordt gekeken naar je geboortedatum, waarbij als peildatum 1 oktober wordt gehanteerd. Er wordt onderscheid gemaakt tussen de volgende categorieën:

 

Groep

Categorie

Leeftijd

Toelichting

Jongste jeugd

Kabouters

4-6 jaar

(groep 1-2)

Spelenderwijs hockey leren, geen wedstrijden

Hockeyschool

6-7 jaar

(groep 3)

In kleine groepjes trainen om het hockey goed te leren, geen wedstrijden

 

F

vanaf 7 jaar

(groep 4)

Training en competitie: 3-tallen

E6

vanaf 8 jaar

(groep 5)

Training en competitie: 6-tallen

E8

vanaf 9 jaar

(groep 6)

Training en competitie: 8-tallen

Jeugd

D

10-12 jaar

(groep 7-8)

Training en competitie: 11-tallen

C

12-14 jaar

Training en competitie: 11-tallen

B

14-16 jaar

Training en competitie: 11-tallen

A

16-18 jaar

Training en competitie: 11-tallen

Senioren

Jong Senioren

17-25 jaar

Training en competitie: 11-tallen

 

Senioren

18 jaar en ouder

Training en competitie: 11-tallen

Veteranen

35 jaar en ouder

Training en competitie: 11-tallen

 

Veterinnen

30 jaar en ouder

Training en competitie: 11-tallen

Trimhockey

25 jaar en ouder

Training/ donderdagavond competitie

 

Het is niet toegestaan dat spelers in een jongere leeftijdscategorie spelen dan waarin ze volgens hun leeftijd moeten spelen. Hoger spelen mag wel altijd. Iemand die B-leeftijd heeft, mag dus niet in de C spelen. Iemand met B-leeftijd mag wel in de A spelen als het klassenverschil niet te groot is.

 

Voor algemene vragen kan je terecht bij de Technische Commissie via [email protected]
Uiteraard kun je ook contact zoeken via de betreffende coördinator van de groep:

§ Jongste Jeugd

§ Jeugd

§ Senioren


Lidmaatschap wijzigen of opzeggen

Het is altijd jammer wanneer leden hun lidmaatschap opzeggen. Indien je je lidmaatschap beëindigd horen we dan ook graag wat de achterliggende reden is. Wellicht is er een aanleiding waar wij als bestuur iets mee kunnen doen.

 

Door midden in het seizoen je lidmaatschap op te zeggen, benadeel je zeer waarschijnlijk de rest van het team. Dat is de reden dat het in principe alleen maar mogelijk is om aan het einde van het seizoen je lidmaatschap op te zeggen. Belangrijk is wel dat het secretariaat vóór 1 juni op de hoogte is gesteld. Dit is belangrijk omdat direct na dit moment richting de KNHB de nieuwe teamaantallen en teamindelingen doorgegeven dienen te worden. De voorbereiding op het nieuwe seizoen wordt hierdoor gehinderd en de bond kan zelfs boetes heffen indien aanpassingen van teamsamenstelling of zelfs hele teams noodzakelijk zijn. Indien je na 1 juni je lidmaatschap opzegt, zullen de hiermee gepaarde kosten bij je in rekening worden gebracht.

 

Het wijzigen of opzeggen van je lidmaatschap kan door een email te sturen naar de Ledenadministratie.

 

Je uitschrijving is pas geldig nadat de secretaris dit heeft bevestigd. Opzeggingen na 1 juni worden belast met administratiekosten.